Gazon artificial (sintetic) fotbal, tenis, decorativ

La inceputul anilor 2000 a inceput sa se dezvolte suprafata sintetica/artificiala umpluta cu nisip cuartos si granule de cauciuc.Aceasta noua generatie de gazon artificial/sintetic este considerata ca fiind mai sigura si net superioara din punct de vedere calitativ,mai ales in conditii de frig.Multe cluburi au instalat gazon artificial/sintetic ,cele mai multe din cauza starii proaste a terenurilor pe timpul iernii ,acestea fiind de cele mai multe ori inghetate si acest lucru ducand la anularea meciurilor de fotbal.

UTILIZAREA GAZONULUI SINTETIC/ARTIFICIAL IN COMPETITII

In februarie 2001,FIFA a lansat "Conceptul de Calitate FIFA”. UEFA a anuntat ca din sezonul 2005-2006 este permisa utilizarea gazonului sintetic/artificial in competitii. In 2008 s-a desfasurat primul meci international pe gazon artificial/sintetic pe o suprafata aprobata de FIFA si UEFA in Moscova,la stadionul Luzhiniki.

PERFORMANTA GAZOANELOR ARTIFICIAL/SINTETICE

FIFA a stabilit un sistem de stele pentru gazonul sintetic/artificial, care a suferit o serie de teste, care sa determine calitatea si performanta gazoanelor artificial/sintetice.Terenurile de "2 stele” pot fi folosite pentru Turneele Finale precum si pentru EUROPA LEAGUE si faza calificarilor din LIGA CAMPIONILOR .

GAZON ARTIFICIAL DE NOUA GENERATIE

Athletico Bilbao, FC Barcelona, Olympique de Marseille, Paris Saint Germain si chiar Carolina Panthers, se antreneaza si joaca cel mai bine pe gazon artificial de noua generatie. Din motive ecologice, acest gazon artificial este umplut cu granule de cauciuc reciclat, si este in mod particular adecvat pentru sporturi cu servire a mingei la distanta mare, cum ar fi pentru fotbal, rugby sau chiar fotbal american. Durata pentru care un gazon sintetic poate fi utilizat este aproape nelimitata, cu nivele de performanta stabile pe termen lung, si pista necesita o intretinere limitata in comparatie cu gazonul natural. FIFA si UEFA au permis meciuri pe acest tip de suprafata de la 1 Februarie 2004

img_divider

Constructii Terenuri Fotbal Cu Gazon Sintetic

Pentru ca functionalitatea unui teren de fotbal sa fie optima este necesara realizarea urmatoarelor obiective:

  Elaborarea si efectuarea proiectului
  Realizarea fundatiei (substructura aferenta terenului de joc).
 Realizarea sistemului de drenaj (rigole, circuit scurgere, pante, canalizare).
  Realizarea fundatiei stalpilor de nocturna si a sistemului de nocturna propriu-zis.
  Pavimentarea suprafetei de joc si efectuarea marcajelor de fotbal.
Dotarea cu accesorii.

Consultanta Teren de fotbal cu gazon sintetic?
Contactati-ne pentru orice detalii tehnice sau constructive la 0799 993 800